background image

ПГ "Найден Геров"

информация за училището

Начало » Новини, съобщения, събития » Продължава курсът по въведение в програмирането

курсът по въведение в програмиранетоБихме искали да уведомим всички заинтересовани, че курсът по въведение в програмирането, на който нашата гимназия е домакин, ще продължи както тази събота и неделя (29-ти и 30-ти март), така и в следващите, през седмица.

Курсът е напълно безплатен и отворен за всички – независимо дали са ученици от основните или средни училища в Община Лом или вече са завършили средното си образование. Единственото условие е курсистите да искат да научат нещо повече за програмирането. Лекторите са от София, практикуващи програмисти, които имат амбицията да покажат, че програмирането освен една търсена и добре платена професия може да бъде и поле за творческа изява и забавление.

Програмата на курса ще включва както създаване и анимиране на графични изображения (с помощта на команди), така и запознаване с всичко необходимо за създаването на реални работещи приложения. До сега са проведени само две занятия, така че още не е късно да се включите в курса. Организаторите са обещали да осигурят демонстрация на управление на Лего роботи, на програмиране на потребителски електронни устройства и други.

март 24, 2014