background image

ПГ "Найден Геров"

информация за училището

Начало » Новини, съобщения, събития » Отново спечелихме първо място в Националното състезание по ИТ в Благоевград

двамата автори с наградатаИ тази година ученици на Профилирана гимназия „Найден Геров“ спечелиха първо място в категорията „Уеб сайт“ на Национално състезание по ИТ в Благоевград. Иван Иванов от 9а клас и Калоян Величков от 11в клас  представиха пред комисията от преподаватели на ЮЗУ „Неофит Рилски” проекта си Уроци++ – сайт, в който учениците могат да разглеждат учебни материали по C++, а преподавателите са много улеснени при добавянето на ново съдържание. Сайтът е реализиран с използване на най-нови технологии като HTML5, CSS3 и AJAX и изглежда еднакво добре както на екрана на компютър, мобилен телефон и таблет, така и отпечатан на хартия.

Състезанието в Благоевград е ежегодно, провежда се за шести пореден път и тази година събра над 160 участника от 23 града в България (и един от Македония), които премериха силите си в различни категории. Интересен и любопитен факт е, че за шестгодишната история на състезанието наши ученици три пъти са печелили първото място в категорията „Уеб сайт“. Тази година се съревновавахме с 11 други проекта от различни градове. В галерията можете да намерите няколко снимки от награждаването.

Гимназия „Найден Геров“ винаги се е стремяла да предоставя възможности за развитие и професионална реализация на всички младежи от община Лом, които желаят да разкрият своя творчески потенциал. Да напомним, че тази събота от 14:00 и неделя от 9:00 в кабинет 207 ще продължи курсът по въведение в програмирането, безплатен и отворен за ученици от всички ломски училища. А за тези, които биха искали да продължат  образованието си в нашата гимназия, за новата 2014/2015 учебна година гимназията предлага три паралелки след 7-ми клас (с профилиращи предмети съответно математика и информатика, биология и английски език и история и английски език)  и една допълнителна паралелка след 8-ми клас с профил Информационни технологии.

март 24, 2014