background image

ПГ "Найден Геров"

информация за училището

Начало » Новини, съобщения, събития » Наши ученици спечелиха второ и трето място в национално състезание по роботика

На 18 юни 2016г. в сградата на SAP Labs България се проведе първият Фестивал по роботика, организиран в рамките на програма „Роботика за България“. По време на събитието 22 отбора, 130 ученици и над 35 учители-ментори от 17 училища от цялата страна, подкрепени по програмата представиха своя екип, разработения изследователски проект и робота си. Всеки отбор беше оценяван от жури по направления за робо-дизайн, робо-игра, отборна игра и представяне на проекта.

Нашите ученици на масата в изложението, където представяха отбора си, училището и града

Нашите ученици на масата в изложението, където представяха отбора си, училището и града

Профилирана гимназия „Найден Геров“ участва в програмата с отбора CyberBuilders със състезатели Цветелин Каменов – 9 клас, Ивелина Кръстева, Божидар Кадамяр, Ростислав Димитров – 10 клас, Виктория Габровска – 7 клас, Мартин Пламенов, Цветомил Костов – 11 клас. Ментори на отборите са преподавателите по информатика и ИТ инж. Данаил Трайчев и математика и ИТ Марияна Кадамяр.

учениците с купата за 2-ро място от робоиграта

Учениците с купата за 2-ро място от робо играта

Отборът CyberBuilders спечели: ВТОРО МЯСТО в „РОБО ИГРА“, след изключително напрегната и оспорвана битка, ОТЛИЧИЯ в направление „Робо дизайн“ и „Изследователски проект“ и ТРЕТО МЯСТО в общата класация на програмата „РОБОТИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“, след отлично представяне в направленията „Робо дизайн“, „Отборна игра“ и „Изследователски проект“.

Пред сградата на SAP Labs България - с всички спечелени награди

Пред сградата на SAP Labs България – с всички спечелени награди

Заедно с двата отбора от Видин, които заеха 1-во и 3-то място в робо играта

Заедно с двата отбора от Видин, които заеха 1-во и 3-то място в робо играта

Програмата „Роботика за България“ се организира по идея и инициатива на компанията „SAP Labs България”, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Отборите в програмата са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици „FIRST LEGO League”. Програмата стартира през 2015 г. и е ориентирана към стимулиране на интереса на учениците в научните направления и технологиите, като едновременно с това ги учи да работят в екип.

юни 19, 2016