background image

ПГ "Найден Геров"

информация за училището

Начало » Новини, съобщения, събития » Втора награда на национален ученически конкурс за историческа разработка

Радостни сме да съобщим, че краткия видео филм за дарителят на ломската гимназия д-р Андрей Георгиев, направен от нашите ученици Алекзандър Владимиров, Любомир Петров и Ивайло Тодоров е спечелил втора награда на Националния ученически конкурс за историческа разработка на тема: „История, патрони и дарители на моето училище“, организиран от Национална Априловска гимназия, гр. Габрово и Фондация „Радетел“. Като замисъл, проучване, качество на изработка, динамика, информативност и внимание към детайла тяхното видео не отстъпва на репортажите на националните телевизии. А е правено не от голям телевизионен екип, а от трима ученика.

Това са същите три момчета, които преди време бяха спечелили втора награда на Ученическата конференция към БАН с направен от тях действащ модел на робот за почистване на улици и паркове и са в ядрото на отбора по роботика PyRobotix, който преди време стана шампион на „Роботика за България“. Така че Алек, Иво и Любо имат широк кръгозор и разностранни интереси, което е чудесно. Гордеем се с тях и им пожелаваме да ги развиват и занапред!

Хубаво е, че с този проект са избрали да популяризират живота и делото на д-р Андрей Георгиев. С дарението си той дава възможност талантливи наши ученици да развиват своите дарби и интереси. Такива дела трябва да се помнят и знаят! Знаещите и можещи наши деца са бъдещето на България!

юни 10, 2022