background image

ПГ "Найден Геров"

информация за училището

Начало » За нас » Факти » Вярно / невярно

Знаем, че сте чували най-различни неща за ПГ “Найден Геров”  – и хубави, и лоши – от родители, от приятели, от учители, дори от случайни познати. Кое е вярно и кое – не?

  1. Тя е много старо училищевярно. На над 130 години е.
  2. Там се държат с учениците не като с деца, а като с големи хора – вярно. Учениците заслужават това.
  3. В гимназията няма добри учители по чужди езици – невярно.  Ако беше истина, защо най-високите резултати от матурата по английски за цялата област за много от изминалите години, е тъкмо в ПГ “Н.Геров”?
  4. Ако кандидатствате след VII клас в гимназията, ще изгубите една година заради подготвителния клас по английски език – невярно. Подготвителният клас е само един специален VIII клас и след него обучението продължава още 4 години – както във всяко училище в страната. Така че, ако не кандидатствате след VII, а чак след VIII клас, ще загубите само великолепната подготовка по езика, без да “спечелите” една година.
  5. В гимназията мнението на учениците се зачита – вярно. Дори е изискване учениците да имат свое мнение. Смятаме, че така е редно да бъде.
  6. Там се отнасят различно с учениците от различните основни училища – невярно. Единствен критерий за нас е знаенето и моженето. Ако някъде се окаже пропуск в знанията – попълваме го и вървим напред.
  7. Там карат учениците много да учат – вярно. Но пък  над 90% от тези ученици стават студенти, а резултатите от матурите поставят гимназията на I-во място между средните училища в областта и на IV-то в страната.
  8. В гимназията висока диплома се взема трудно и е по-добре да си осигурите лесно отличните оценки в друго училище, а после да се готвите за ВУЗ чрез частни уроци – и вярно, и невярно. Но преди всичко е неразумно. Защото как тогава ще си вземете матурите, оценяването на които се извършва от национална, а не от местна комисия? Пък и защо да давате пари за уроци? Нашите ученици не се нуждаят от това.
  9. Гимназията учи на две смени, докато в другите средни училища се учи само първа смяна – вярно. Но нима не Ви е омръзнало толкова години да ставате все рано сутрин?
  10. В гимназията е прекалено строго и на учениците там никак не им е весело – невярно. Музикалните изяви на нашите ученици под ръководството на г-жа Дафинка Борисова са едно добро доказателство за това.

Смятате, че вече сте големи. И ние смятаме така. Тогава, млади дами и господа – преценявайте!