background image

ПГ "Найден Геров"

информация за училището

Начало » Дейности » Музикални изяви

Възпитаниците на г-жа Дафинка Борисова участват във всички училищни празници. Можете да видите много от техните изпълнения на сайта за сценичните изяви на гимназията.

Група Teen Times

Групата „Teen Times“ е създадена през 2002 година. Неин ръководител е г-жа Дафинка Борисова, а всички участници са възпитаници на ПГ „Найден Геров“. Създават разнообразен репертоар: поп-музика, обработки на народни песни и акапелни изпълнения.

Цялата 2003 година е изпълнена с много репетиции, участия в различни програми и концерти на общинско ниво. Първата извънградска изява е в град Козлодуй в Дома на енергетиката. През май 2004 групата участва във фестивал в Албена, където от 3500 участващи състава, е селектирана и одобрена заедно с други 379 групи за хорово пеене.

Един месец след това – през юни 2004 печели Първо място в раздел „Популярна музика“ на Детския пролетен фестивал на изкуствата „Звезден миг“. През 2004 година група „Teen Times“ завоюва следните отличия:

  • Специална награда на Министерството на образованието и науката за отлично предстажяне и високи постижения в областта на хоровото изкуство- гр. София
  • Диплом от Пролетен детски фестивал на изкуствата „Звезден миг“-София- Първо място в раздел „Популярна музика“
  • Диплом от Пролетен детски фестивал на изкуствата „Звезден миг“-София- Трето място в раздел „Хорово изкуство“
  • Диплом от Пролетен детски фестивал на изкуствата „Звезден миг“-София- За принос и работа с талантливи деца в областта на хоровото изкуство
  • Грамота от сдружение на Българските хорови диригенти при Съюза на българските музиканти и танцови дейци- за отлично представяне в концертите по случай 100 годишнината от рождението на проф. Георги Димитров – гр. София.