background image

ПГ "Найден Геров"

информация за училището

Начало » Дейности » Уеб дизайн

Едно от нещата, които учениците в нашата гимназия изучават в редовните часове по информационни технологии и в различни извънкласни форми е създаването на уеб страници – както чрез технологиите HTML и CSS, така и с модерни системи за публикуване на съдържание като WordPress. Доказателствата за познанията, които са получени са налице – наши ученици вече шеста година се представят добре на националното състезание по ИТ в Благовевград, като три пъти досега са взимали първа награда в категорията „Уеб сайт“. Разгледайте техните сайтове:

  • Човек е оцелял, защото се е смял – сайт на Йоана Евгениева и Едуард Пишийски, с който спечелиха първа награда
  • Лом – познат и непознат – още един сайт, спечелил първа награда – този път на Цветозар Стефанов. Сайтът е с непубликувани преди това авторски снимки на известният ломски фотограф Богомил Проданов, вече покойник.
  • Направи си сам сайт – първият сайт на Гани Богданов, с който той спечели четвърта награда. За сметка на това, на следващата година, макар че не успя да участва в състезанието (понеже промениха регламента), той създаде пет от подсайтовете на гимназията, включително и този, който четете в момента :-)
  • Уроци++ – сайт за уроци по C++, в който много лесно може да бъде добавяно ново съдържание. Проект на Иван Иванов и Калоян Величков, спечелил първо място на състезанието по ИТ в Благоевград.

Това е другото доказателство за качеството на обучението и способностите на нашите ученици – фактът, че всички представителни подсайтове на гимназията са дело на нейни ученици! Пожелаваме им успехи и занапред!

януари 27, 2012